Gruszkowy boost

Ten sok to naturalne wsparcie odporności i energii w chłodniejszym sezonie!

8 MIN

3 PORCJE

Przygotowanie

Pomarańczę sparz i obierz, marchewki wyszoruj. Gruszki i jabłka dokładnie umyj. Wszystko wyciśnij w wyciskarce.

Zalety i wartości odżywcze

Gruszki nawadniają organizm, wspomagają trawienie i łagodzą stany zapalne dzięki wysokiej zawartości błonnika i antyoksydantów.

Jabłko dostarcza pektyn, które regulują pracę jelit oraz wspierają gospodarkę cukrową i zdrowie jelit.

Marchew jest bogata w beta-karoten, wzmacnia wzrok, poprawia kondycję skóry i wspomaga regenerację komórek.

Pomarańcza dodaje dawki witaminy C, wzmacnia odporność i pomaga zwalczać wolne rodniki.

W połączeniu sok działa wzmacniająco, poprawia trawienie i dodaje naturalnej, łagodnej energii — idealnie na jesień.

Sok jesienny z gruszkami

Składniki

  • 2 gruszki
  • jabłko
  • 2 marchewki
  • pomarańcza

Sprzęt potrzebny do przygotowania

Wyciskarka wolnoobrotowa

Wartości odżywcze

makro 1 porcja: 90 kcal/ B: 1 g / T: 0,1 g / W: 21 g

Warto sprawdzić

zielony sok jesienny ze szpinakiem i jabłkiem

Zielona jesień

Sok złota jesień

Złota jesień

jesienny sok z burakiem i marchewką

Jesienny sycący burak

Jesienny power sok

Jesienna energia