
Sok z dyni doskonale działa na układ pokarmowy, wspomagając trawienie.
8 MIN
4 PORCJE
Wszystkie składniki umyj, a następnie wyciśnij w wyciskarce. Pulpę możesz wykorzystać do ciasta, muffinek lub placków.
Dynia to symbol jesieni, pochodzi z tej samej rodziny co ogórek i melon. Nie tylko owoce dynie są jadalne, spożywane są także kwiaty, liście oraz pestki.
Sok z dyni doskonale działa na układ pokarmowy, wspomagając trawienie.
Dodatek jabłek, imbiru oraz marchwi wzbogaca nie tylko smak ale też podbija właściwości odżywcze soku.
Składniki
1 i 1/2 kg słodkich jabłek
1/2 średniej wielkości dyni Hokkaido bez skórki
gruby plaster świeżego imbiru
1 kg świeżej marchwi
Sprzęt potrzebny do przygotowania
Wyciskarka wolnoobrotowa
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 105 kcal / B: 0,4 g / T: 0,1 g /W: 31 g