Jesienna dynia

Sok z dyni doskonale działa na układ pokarmowy, wspomagając trawienie.

8 MIN

4 PORCJE

Przygotowanie

Wszystkie składniki umyj, a następnie wyciśnij w wyciskarce. Pulpę możesz wykorzystać do ciasta, muffinek lub placków.

Zalety i wartości odżywcze

Dynia to symbol jesieni, pochodzi z tej samej rodziny co ogórek i melon. Nie tylko owoce dynie są jadalne, spożywane są także kwiaty, liście oraz pestki.

Sok z dyni doskonale działa na układ pokarmowy, wspomagając trawienie.

Dodatek jabłek, imbiru oraz marchwi wzbogaca nie tylko smak ale też podbija właściwości odżywcze soku.

jesienn sok dynia

Składniki

1 i 1/2 kg słodkich jabłek

1/2 średniej wielkości dyni Hokkaido bez skórki 

gruby plaster świeżego imbiru

1 kg świeżej marchwi

Sprzęt potrzebny do przygotowania

Wyciskarka wolnoobrotowa

Wartości odżywcze

makro 1 porcja: 105 kcal / B: 0,4 g / T: 0,1 g /W: 31 g

Warto sprawdzić

ziołowy pomidor

Ziołowy pomidor

imbir_i_pomarancze

Szoty z imbiru i pomarańczy

dynie

Czuć jesień

buraki envato

Jesienny burak