
To latte nie tylko cieszy smakiem i zapachem, ale też ma właściwości prozdrowotne, poprawiające odporność i samopoczucie.
20 MIN
2 PORCJE
W sicie do smoothies wyciśnij dynię ze skórką. W małym garnku zagotuj wodę - wlej tylko tyle, aby zakryła dno. Dodaj przyprawy.
Gotuj, mieszając, około 15-20 minut aż powstanie syrop.
Teraz dodaj mus z dyni i chwilę pogotuj, dodaj wody jeśli jest zbyt gęsty.
Potem włóż do kubka 1-2 łyżki gotowego syropu i zrób latte w ekspresie do kawy. Posyp cynamonem lub sproszkowaną czekoladą.
Jesienne latte z dynią Hokkaido to rozgrzewający napój, który łączy w sobie naturalną słodycz dyni i aromaty korzennych przypraw.
Syrop z dyni ze skórką dostarcza błonnika i cennych antyoksydantów, a jednocześnie nadaje kawie kremową konsystencję i lekko orzechowy posmak.
Dodatek cynamonu, imbiru czy gałki muszkatołowej wspiera trawienie, rozgrzewa organizm i działa wzmacniająco w chłodniejsze dni.
To latte nie tylko cieszy smakiem i zapachem, ale też ma właściwości prozdrowotne, poprawiające odporność i samopoczucie.
Składniki
Sprzęt potrzebny do przygotowania
Wyciskarka wolnoobrotowa
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 110 kcal / B: 7 g / T: 4 g /W: 12 g