Kolendrowy chill

Ziarna kolendry mają właściwości detoksykujące i mogą wspomagać metabolizm oraz łagodzić stany zapalne. To lekki, chłodzący sok, który jednocześnie pobudza, oczyszcza i wspiera układ trawienny.

Wykonanie:
Arbuza obierz ze skórki i podziel na części. Pomarańczę sparz i obierz. Limonkę wyszoruj, miętę opłucz. Wszystko włóż do wyciskarki i wyciśnij sok.

Dajemy radę: to orzeźwiający sok idealny na upalne dni. Arbuz doskonale nawadnia organizm (zawiera ponad 90% wody) i dostarcza przeciwutleniaczy, takich jak likopen, który wspiera serce i skórę. Pomarańcza i limonka dodają witaminy C i naturalnej kwasowości, wzmacniając odporność i poprawiając trawienie. Mięta działa odświeżająco, łagodzi wzdęcia i wspiera układ pokarmowy. Ziarna kolendry mają właściwości detoksykujące i mogą wspomagać metabolizm oraz łagodzić stany zapalne. To lekki, chłodzący sok, który jednocześnie pobudza, oczyszcza i wspiera układ trawienny.

Składniki

cały arbuz

pomarańcza

1/2 limonki 

pęczek mięty 

świeże ziarna kolendry

Sprzęt potrzebny do przygotowania

wyciskarka

Wartości odżywcze

makro 1 porcja: 54,3 kcal / B: 1 g / T: 0,3 /W: 13,1 g