Probiotykowy ideał

Taki sok zawiera kwas mlekowy i dużą ilość probiotyków.

Wykonanie

Wszystkie składniki umyj i wyciśnij naprzemiennie w sicie do soków. Podawaj z koperkiem.

Zalety i wartości

Bakterie mlekowe nadają wyrazistego smaku ogórkom, wpływając korzystnie na nasze jelita.

Probiotyki, po wchłonięciu do jelita, przylegają do jego ścianek. Chronią jego ścianki przed bakteriami gnilnymi i chorobotwórczymi, zakwaszając także środowisko jelita. Taki sok zapobiega biegunkom, reguluje pracę jelit, zwiększa odporność. Kiszone ogórki to źródło acetylocholiny zmniejsza zaparcia i reguluje perystaltykę jelit.

probiotykowy ideał

Składniki

  • 2 kiszone ogórki
  • 1 średni burak
  • 2 jabłka
  • koperek

Sprzęt potrzebny do przygotowania

Wyciskarka wolnoobrotowa

Wartości odżywcze