Seler i jarmuż

Szoty z selera naciowego, jarmużu i limonki to naturalny zastrzyk energii i odporności.

Wykonanie

Limonkę sparz i cienko obierz albo wyszoruj. Selera i jarmuż dokłądnie umyj. Wszytko wyciśnij w wyciskarce Kuvings. Sok przelej do małych buteleczek i spożywaj codziennie. Możesz zamrozić.

Zalety i wartości

Dzięki właściwościom oczyszczającym selera i jarmużu wspiera detoks organizmu, poprawia trawienie i działa przeciwzapalnie. Limonka dodaje orzeźwienia i dostarcza sporą dawkę witaminy C, wzmacniając układ odpornościowy. To idealny sposób na pobudzenie po zimie i wsparcie zdrowia w naturalny sposób.

seler i jarmuż

Składniki

  • 4-5 gałązek selera naciowego
  • 4 liście jarmużu
  • 2 limonki

Sprzęt potrzebny do przygotowania

Wartości odżywcze

1 porcja: 88 kcal / B: 5,4 g / T: 1,5 g / W: 18,8 g błonnik: 1,1 g