
To świetna opcja na regenerację organizmu i orzeźwienie w upalne dni.
8 MIN
4 PORCJE
Cytrynę sparz i obierz. Pozostałe składniki dokładnie umyj.
Wrzuć do misy wyciskarki i wyciśnij sok.
Ten letni sok to prawdziwa bomba witaminowa, idealna na ciepłe dni.
Jarmuż i natka pietruszki dostarczają solidnej dawki chlorofilu, żelaza, witaminy C i K – wspierając odporność i procesy detoksykacji.
Cytryna i jabłko nadają świeżości, wspomagają trawienie i równoważą smak warzyw.
Ogórki gruntowe i seler naciowy działają silnie nawadniająco i oczyszczająco, wspierając pracę nerek. Imbir dodaje lekko pikantnej nuty i działa przeciwzapalnie, wspomagając metabolizm oraz łagodząc wzdęcia.
To świetna opcja na regenerację organizmu i orzeźwienie, nie tylko w upalne dni.
Składniki
100 g jarmużu
1/2 dużego pęczka natki pietruszki
cytryna
jabłko
2 ogórki gruntowe
5 łodyg selera naciowego
3 cm kawałek imbiru
Sprzęt potrzebny do przygotowania
Wyciskarka wolnoobrotowa
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 84 kcal / B: 3,3 g / T: 0,8 g /W: 19.9 g