Czuć jesień

Picie soku z dyni nie tylko wspiera odporność, wątrobę i obniża poziom złego cholesterolu!

8 MIN

4 PORCJE

Przygotowanie

Owoce i warzywa dokładnie umyj. Brzoskwinię i nektarynkę pozbaw pestek, dynię pokrój na mniejsze kawałki i również oczyść z pestek. Wyciśnij składniki w wyciskarce.

Zalety i wartości odżywcze

Sok przelej do szklanek i od razu podawaj lub przechowuj w szklanej butelce próżniowej. Picie soku z dyni nie tylko wspiera odporność, wątrobę i obniża poziom złego cholesterolu, ale przede wszystkim może zapobiegać nowotworom, ponieważ zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy.

Dodawanie surowej dyni do codziennej porcji soku będzie miało ogrom pozytywnych skutków. Sezon jesienno - zimowy się zaczyna, więc warto o tym pomyśleć, szczególnie, że z powrotem do szkół wraca więcej potencjalnych infekcji.

jesienny sok z dynią z wyciskarki

Składniki

1/2 kg dyni hokkaido
1 marchewka

2-3 cm kawałek imbiru

2 gruszki

1 nektarynka

1 brzoskwinia

garść żółtych malin (czerwone też będą ok, ale zmienią kolor soku)

Sprzęt potrzebny do przygotowania

Wyciskarka wolnoobrotowa

Wartości odżywcze

makro 1 porcja 124 kcal / B: 0,7 g / T: 0,2 g / W: 30 g

Warto sprawdzić

probiotykowy ideał

Probiotykowy ideał

placki z dyni

Dyniowe placki

jesienn sok dynia

Jesienna dynia

buraki envato

Jesienny burak