
Picie soku z dyni nie tylko wspiera odporność, wątrobę i obniża poziom złego cholesterolu!
8 MIN
4 PORCJE
Owoce i warzywa dokładnie umyj. Brzoskwinię i nektarynkę pozbaw pestek, dynię pokrój na mniejsze kawałki i również oczyść z pestek. Wyciśnij składniki w wyciskarce.
Sok przelej do szklanek i od razu podawaj lub przechowuj w szklanej butelce próżniowej. Picie soku z dyni nie tylko wspiera odporność, wątrobę i obniża poziom złego cholesterolu, ale przede wszystkim może zapobiegać nowotworom, ponieważ zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy.
Dodawanie surowej dyni do codziennej porcji soku będzie miało ogrom pozytywnych skutków. Sezon jesienno - zimowy się zaczyna, więc warto o tym pomyśleć, szczególnie, że z powrotem do szkół wraca więcej potencjalnych infekcji.
Składniki
1/2 kg dyni hokkaido
1 marchewka
2-3 cm kawałek imbiru
2 gruszki
1 nektarynka
1 brzoskwinia
garść żółtych malin (czerwone też będą ok, ale zmienią kolor soku)
Sprzęt potrzebny do przygotowania
Wyciskarka wolnoobrotowa
Wartości odżywcze
makro 1 porcja 124 kcal / B: 0,7 g / T: 0,2 g / W: 30 g