Granat jest bogaty w przeciwutleniacze, które wspierają serce, redukują stany zapalne i chronią komórki przed stresem oksydacyjnym.
8 MIN
3 PORCJE
Z granatu wyjmij pestki, pozostałe składniki dokładnie umyj. Wyciśnij sok.
Granat jest bogaty w przeciwutleniacze, które wspierają serce, redukują stany zapalne i chronią komórki przed stresem oksydacyjnym. Jabłka dostarczają błonnika i pektyn, wspomagając trawienie oraz regulując poziom cukru we krwi.
Cytryna dodaje witaminę C, wspiera odporność, poprawia wchłanianie składników odżywczych i działa oczyszczająco na organizm.
W połączeniu sok działa odżywczo, wzmacniająco i orzeźwiająco, idealnie wpisując się w jesienną profilaktykę zdrowotną.
Składniki
Sprzęt potrzebny do przygotowania
Wyciskarka wolnoobrotowa
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 114 kcal/ B: 1,1 g / T: 0,3 g / W: 27 g