Sok probiotyczny

To naturalny „booster” energii i odporności, idealny na chłodniejsze dni.

9 MIN

6 PORCJE

Przygotowanie

Cytrusy sparz i obierz. Pozostałe składniki dokładnie umyj. Banana pozbaw skórki. Wszystko wyciśnij w wyciskarce, dodaj sok z kapusty i wymieszaj. Przechowuj w pojemnikach próżniowych.

Zalety i wartości odżywcze

Ten jesienny sok łączy w sobie naturalną słodycz jabłek i banana z orzeźwiającą kwasowością cytrusów, co czyni go jednocześnie energetyzującym i odświeżającym.

Dodatek soku z kiszonej kapusty dostarcza cennych probiotyków wspierających mikrobiotę jelitową i odporność. Dzięki dużej zawartości witaminy C oraz antyoksydantów sok działa wzmacniająco w okresie jesiennym, wspiera regenerację i nawadnia organizm.

To naturalny „booster” energii i odporności, idealny na chłodniejsze dni.

sok warzywny

Składniki

4 jabłka
6 pomarańczy
cytryna
1 banan
5 gałązek selera naciowego
125 ml soku z kiszonej kapusty

Sprzęt potrzebny do przygotowania

wyciskarka i pojemniki próżniowe

Wartości odżywcze

makro 1 porcja: 107 kcal / B: 1,6 g / T: 0,4 g /W: 27,9 g

Warto sprawdzić

the vegan plant lady sok pomidorowy

La pomidoros

dynie

Czuć jesień

Jesien_odpornosc 6

Soki wzmacniające odporność - jesienne przepisy na każdą porę dnia

Jesienny sok warzywny

Jesienna bomba