
To naturalny „booster” energii i odporności, idealny na chłodniejsze dni.
9 MIN
6 PORCJE
Cytrusy sparz i obierz. Pozostałe składniki dokładnie umyj. Banana pozbaw skórki. Wszystko wyciśnij w wyciskarce, dodaj sok z kapusty i wymieszaj. Przechowuj w pojemnikach próżniowych.
Ten jesienny sok łączy w sobie naturalną słodycz jabłek i banana z orzeźwiającą kwasowością cytrusów, co czyni go jednocześnie energetyzującym i odświeżającym.
Dodatek soku z kiszonej kapusty dostarcza cennych probiotyków wspierających mikrobiotę jelitową i odporność. Dzięki dużej zawartości witaminy C oraz antyoksydantów sok działa wzmacniająco w okresie jesiennym, wspiera regenerację i nawadnia organizm.
To naturalny „booster” energii i odporności, idealny na chłodniejsze dni.
Składniki
4 jabłka
6 pomarańczy
cytryna
1 banan
5 gałązek selera naciowego
125 ml soku z kiszonej kapusty
Sprzęt potrzebny do przygotowania
wyciskarka i pojemniki próżniowe
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 107 kcal / B: 1,6 g / T: 0,4 g /W: 27,9 g