Sorbet wielosmakowy

Ten sorbet to połączenie owocowej świeżości i deserowej rozpusty, kiedy masz ochotę na coś jednocześnie lekkiego i sycącego. Sorbet, który smakuje jak lody premium – ale z owocowym twistem!

Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodne, a następnie zmroź. Mango i wiśnie wyciskaj oddzielnie w sicie do sorbetów wyciskarki. Możesz do wiśni dodać łyżkę miodu. Do wafelka lodowego nakładaj gałkami sorbet: wiśniowy, mango, lekko zmrożoną czekoladę. Posyp orzechami.

Składniki

200 g zmrożonego mango
200 g zmrożonych wiśni bez pestek
łyżka miodu
200 g czekolady z orzechami
garść orzechów

Sprzęt potrzebny do przygotowania

wyciskarka

Wartości odżywcze

makro 1 porcja: 299 kcal / B: 6 g / T: 22 /W: 39,1 g błonnik: 1,5 g