Taki sok działa przeciwzapalnie, wzmacnia organizm i dodaje energii – idealny na poranek lub po wysiłku.
Wykonanie:
Marchewki wyszoruj pod wodą, jabłka i truskawki umyj. Wrzuć do misy wyciskarki i wyciśnij sok.
Dajemy radę: truskawki dostarczają witaminy C i polifenoli, wspierających odporność i ochronę przed wolnymi rodnikami. Marchewki są źródłem beta-karotenu, który wspiera zdrowie skóry, oczu i układu odpornościowego. Jabłka wzbogacają sok w błonnik (pektyny), potas i naturalne cukry, poprawiając trawienie i wspomagając serce. Taki sok działa przeciwzapalnie, wzmacnia organizm i dodaje energii – idealny na poranek lub po wysiłku.
Składniki
2 garści truskawek
2 marchewki
2 jabłka
Sprzęt potrzebny do przygotowania
wyciskarka
Wartości odżywcze
makro 1 porcja: 80 kcal / B: 0,8 g / T: 0,3 /W: 20,1 g