Złota jesień

To połączenie idealne na jesień — dodaje energii, wspiera odporność i rozświetla skórę od wewnątrz!

8 MIN

3 PORCJE

Przygotowanie

Mango obierz i pozbaw pestki. Pomarańcze sparz i obierz, marchewkę wyszoruj, miętę umyj.

Wszystko wrzuć do wyciskarki i wyciśnij sok.

Zalety i wartości odżywcze

Ten jesienny sok to prawdziwa bomba witaminowa wspierająca odporność w okresie przejściowym.

Mango i pomarańcze dostarczają dużych ilości witaminy C oraz beta-karotenu, które wzmacniają układ odpornościowy i pomagają chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.

Marchew dodatkowo wspiera zdrowie skóry i błon śluzowych, przygotowując organizm na chłodniejsze dni.

Mięta nadaje napojowi świeżości, ułatwia trawienie i działa łagodząco na układ pokarmowy.

To połączenie idealne na jesień — dodaje energii, wspiera odporność i rozświetla skórę od wewnątrz.

Sok złota jesień

Składniki

  • mango
  • 2 pomarańcze
  • marchew
  • 5-7 listków mięty

Sprzęt potrzebny do przygotowania

wyciskarka wolnoobrotowa

Wartości odżywcze

makro 1 porcja 65 kcal / B: 0,8 g / T: 0,3 g / W: 15 g

Warto sprawdzić

marchew i pomarańcza

Marchew i pomarańcza

marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

@szefowakuchni sok wiosenny pomarańczowy2

Słoneczny detoks

zielony sok jesienny ze szpinakiem i jabłkiem

Zielona jesień